0182 - 709 709 Quickscan Offerte Helpdesk

Is refurbished hardware iets voor mij?

Er zijn twee mogelijkheden als het gaat om het opnieuw gebruiken van hardware: refurbished en renewed. Bij Apple producten wordt dit laatste ook wel Apple Certified Preowned (CPO) genoemd. Beide soorten hardware zijn altijd een volwaardig alternatief voor nieuw. Maar er zijn kleine verschillen.

Een volwaardig alternatief voor nieuw

Renewed hardware is nauwelijks tot niet gebruikt, vaak jonger dan 12 maanden oud en om uiteenlopende redenen geretourneerd naar de fabrikant. Zo kan een renew product een fabrieksoverschot zijn, een ex-demo device, een geannuleerde bestelling of een geretourneerd product. Refurbished apparaten zijn jong gebruikte machines die op professionele wijze worden opgeknapt, zodat ze gemakkelijk nog een tijdje mee kunnen.

Hoe wordt een product renew?

Producten die terugkomen, doorlopen een uitgebreid testproces, worden teruggebracht naar de nieuwstaat en krijgen een nieuwe certificering. Hardware voldoet op die manier weer aan de hoogste kwaliteitseisen van de fabrikant en worden dan ook geleverd met originele garantie en accessoires gelijk aan nieuwe apparaten. Het voordeel? The-latest-greatest technologie tegen een lagere kostprijs, maar met dezelfde garantie en prestaties als nieuwe producten.

Hoe wordt een product refurbished?

Refurbished apparaten zijn jong gebruikte machines die op professionele wijze worden opgeknapt, zodat ze gemakkelijk nog een tijdje mee kunnen. Alle data wordt permanent van de gebruikte producten verwijderd, waarna de apparaten een waardestatus ontvangen.

Technische en cosmetische controle

Dit gebeurt aan de hand van een technische en cosmetische controle. De controle bepaalt in welke mate het product het refurbishmentproces, ofwel opknapproces, gaat doorlopen. Goedwerkende machines worden stofvrij en schoon gemaakt. Defecte machines worden waar mogelijk gerepareerd.

Keurmerk ‘Approved Selection’

Aan het einde van dit proces wordt aan de hand van een checklist bepaald of de apparatuur weer zo goed is dat het het keurmerk ‘Approved Selection’ mag dragen, of dat het doorgaat als regulier refurbished device. Approved Selection garandeert dat de machines zorgvuldig op kwaliteit zijn gecontroleerd en worden standaard geleverd met 1 tot 2 jaar garantie.

Meer informatie

Is refurbished ook iets om over na te denken voor jouw organisatie? Bel voor meer informatie 0182 -709 709 of mail naar info@compsolution.nl.

Vraag het aan CompSolution ICT Service

Aanhef *

Direct contact

CompSolution levert al meer dan 12 jaar ICT-diensten. ICT’ers die ondernemers begrijpen en met wie je wél normaal kunt praten. Waar mogen wij jou mee helpen?

0182 - 709 709 Offerte aanvragen

ICT’ers waar je mee kunt praten
0182 - 709 709 Contact